BYTR - architectuur met bite

voorgevel_flexibiliteit_vrijwilligershuis_Utrecht_verbouwing_verlichting_architect_BYTR.jpg
kleuren_verlichting_vrolijk_orientatielicht_sfeer_vrijwilligershuis_Utrecht_architect_BYTR.jpg
20100528_PurePictures-BYTR-vrijwilligershuis01.jpg
zichtlijn_vrijwilligershuis_hal_kantoor_wand_Utrecht_architect_BYTR.jpg
BYTR-architects-vrijwilligershuis-Utrecht-interieur-herbestemming-rijksmonument-001.jpg
hanglampen_oranje_groot_modern_retro_vrolijk_zitplaats_Utrecht_architect_BYTR.jpg

Vrijwilligerscentrale Utrecht

In hartje binnenstad zijn drie panden voorzien van ruimtelijke verbeteringen en een nieuw interieur. Allereerst aan de Kromme Nieuwegracht, waar een rijksmonument en een jaren 70 kantoor aan elkaar gekoppeld werden met slimme dwarsverbindingen. Het oude lichthof van het monument functioneert nu als oriëntatiepunt. Door gekleurd licht aan te brengen is het voor de bezoeker duidelijk waar men zich in het pand bevind ten opzichte van dat middelpunt.

Het derde pand ligt aan het Janskerkhof. Hier heeft BYTR met een minimale ingreep eenheid geschept in de huisstijl: oranje lampenkappen in elke ruimte zijn het verbindende element. Deze lampen zijn herkenbaar vanaf de buitenzijde. Handig voor de bezoeker: ‘het pand met de oranje lampenkappen’