BYTR - architectuur met bite

BYTR-architect-Bergambacht-verbouwing-boerderij-openhaard-stal-woonhuis-vide-entresol2.JPG
BYTR-architect-Bergambacht-verbouwing-boerderij-deel-stal-zitkamer-vide-entresol4.JPG
BYTR-architect-Bergambacht-verbouwing-achtergevel-deel-stal-woonhuis-vide-entresol7.JPG
BYTR-architect-Bergambacht-verbouwing-hoge-deel-stal-woonhuis-vide-entresol1.jpg
BYTR-architect-Bergambacht-verbouwing-boerderij-deel-stal-woonhuis-vide-entresol6.JPG
BYTR-architect-Bergambacht-verbouwing-oud-nieuw-detail-staalconstructie-gebinten-vloerbalk.jpg
BYTR-architect-Bergambacht-verbouwing-boerderij-deel-stal-woonhuis-vide-entresol5.JPG
BYTR-architect-Bergambacht-voorgevel-boerderij-deel-stal-woonhuis-vide-entresol3.jpg
Vrijstaande woning met schuur in polder Noordwaard Beverstaart 1, te Werkendam

Woonboerderij Bergambacht

Een 18e eeuwse monumentale boerderij heeft een grote metamorfose ondergaan. Het voorhuis is volledig gerenoveerd. De voorgevel was in een erg slechte staat is daarom in de oorspronkelijke stijl helemaal nieuw gebouwd.

De oorspronkelijk deel van de boerderij is getransformeerd tot een ruimtelijke boerderij loft. De oude houten spanten zijn geconserveerd en waar nodig voorzien van een eigentijdse hulpconstructie. Een ruime vide verbindt de verschillende vloerniveau’s aan elkaar. In de achtergevel hebben we een grote pui geplaatst op de oorspronkelijke hooizolder, met een weids uitzicht over de polder.