Voordat je een goedkope 3d printer gaat kopen is het verstandig om eerst wat vooronderzoek te doen. Zorg er voor dat je weet welke soorten er zijn in de verschillende prijsklassen. 3d printer kopen gids heeft een aantal modellen uitgelicht. Zo hoef je zelf niet heel lang te zoeken en kun je de modellen handig vergelijken.

Uitgelicht: goedkope 3d printer kopen

Voor beginners is het handig om te beginnen met een goedkope 3d printer te kopen. Zo kun je eerst lekker experimenteren en uitzoeken hoe het allemaal werkt. Wij hebben een aantal modellen in verschillende prijsklassen voor je uitgelicht, namelijk:

  • Flashforge Creator Pro
  • Qidi Tech I
  • M3D Micro
  • Da Vince jr.

Voor elk budget kun je wel een goedkope 3d printer kopen.

Flashforge Creator Pro

Deze printer schaf je al voor minder dan €1000,- aan. Dit betekend dat de printer relatief goedkoop is en dat de meeste consumenten dit model wel kunnen betalen. Deze printer heeft als groot voordeel dat het dezelfde mogelijkheden biedt als industriële printers. De printer zit stevig in elkaar met een metalen behuizing. De printer biedt de mogelijkheid om in PLA, ABS en PVA te printen. Voor minder dan €1000,- heb je dus al een printer met dezelfde mogelijkheden als printers die vier keer zo duur zijn.

Qidi Tech I

De Qidi Tech I valt in de prijsklasse van €750,-. Deze printer kan vergeleken worden met bovengenoemde printer en beschikt ook over de optie om in PLA, ABS en PVA te printen. Deze printer is dus een erg goede optie als je voor weinig geld een goede, goedkope 3d printer wilt kopen. Door de speciaal hoge resolutie wordt het afregelen van prints erg eenvoudig.

M3D Micro

Deze printer valt in de klasse van €500,-. Deze printer biedt prima printkwaliteit en doordat het model bijna tot geen geluid maakt is het zeer geschikt om in een ruimte zoals een woonkamer of eetkamer neer te zetten. Ideaal dus voor thuisgebruik. Dit model heeft een goede kwaliteit alleen het detailniveau van de 3d prints zijn een stuk minder dan de eerder genoemde printers hierboven. Voor een prijs van €500,- kun je dus een prima goedkope 3d printer kopen.

Da Vince jr.

De Da Vince jr. kun je al aanschaffen voor minder dan €250,-. Dit model is erg gebruiksvriendelijk en is in staat om capabele prints te maken. Wel een nadeel is dat de printer van erg groot formaat is waardoor het lastig is om de printer in een kleinere ruimte neer te zetten. Wil je dus een goedkope 3d printer kopen? Dan is dit het beste model in deze prijsklasse. 

Doe-het-zelf kit

Wil je echt kosten besparen? Kies dan voor een zelfbouw kit. Dit is ideaal als je zelf graag je handen uit de mouwen steekt en je ook nog eens handig bent. Het is stukken goedkoper dan de kant-en-klare printers. Een kant-en-klare 3d printer hoef je alleen maar aan te sluiten en je kunt beginnen met printen. Bij de zelfbouw kit moet je de printer in elkaar zetten om hem operationeel te maken. Het is wel handig om een variant te kiezen die wat populairder is zodat je zeker weet dat je er genoeg online handleidingen en instructievideo’s bij kunt vinden. Een goedkope 3d printer kopen doe je dus pas echt goedkoop als je hem zelf in elkaar zet. 

Lees meer…