Hoe kan ik een huis kopen zonder eigen geld? Door een huis te kopen voor minder dan de marktwaarde van het huis kunt u een hypotheek verkrijgen zonder eigen middelen. Uiteraard verkrijgt u dit onder de juiste voorwaarden en bij de juiste bank. Met onder de juiste voorwaarden bedoelen wij uw huidige kredieten (BKR), betalingsverleden (BKR), studielening (DUO), waarde van uw droomwoning en uw toekomstperspectief. Bij een huis kopen zonder eigen geld speelt de marktwaarde van uw droomhuis een grote rol. Besparen op uw eigen geld lukt heel goed omdat wij verstandig inventariseren en kadastraal onderzoek plegen. Van ons ontvangt u deze waardevolle informatie zodat u een huis kunt kopen zonder eigen geld en met een passende hypotheek. Heeft u reeds al een huis gezien? Lex Wonen gaat direct aan de slag met inventariseren zodat u direct antwoord van ons krijgt.

Eisen bij het kopen van een huis zonder eigen geld

U kunt natuurlijk niet zomaar een huis kopen zonder eigen geld. Aan zo’n actie zitten een aantal voorwaarden en eisen verbonden waaraan u moet voldoen. U kunt een eigen huis kopen zonder eigen geld onder de volgende voorwaarden:

  • De marktwaarde van de woning bekend is. Hierbij is de vraagprijs geen marktwaarde.
  • Er een bod wordt uitgebracht onder de marktwaarde.
  • Het bod geaccepteerd wordt en de koopsom inclusief de kosten koper vermeld wordt in de koopakte. 
  • U bent al bij de bank geweest maar daar heeft u globaal gezien maar liefst 10000 euro nodig.

Lex Wonen is een erkende aankoopbemiddelaar met zowel kennis van de woningmarkt als hypotheken en dat is de reden dat wij u uiteraard perfect kunnen helpen bij het kopen van een huis zonder eigen geld. U kunt ons natuurlijk altijd bellen of e-mailen over uw droomwoning. Contact opnemen is natuurlijk altijd vrijblijvend. Een tip van ons is dat u zelf nooit moet gaan pionieren om een huis te kopen met minder eigen geld. Uw bod en de voorwaarden moeten direct helder zijn voor zowel de verkoper als voor de bank. Kloppen de ontbindende voorwaarden niet in de koopakte, dan kunnen er uiteraard problemen ontstaan. Deze problemen kunnen bijvoorbeeld zijn dat de koop niet doorgaat ondanks het voorbehoud van de financiering. 

Waar kan ik een huis kopen zonder eigen geld?

U kunt op diverse plaatsen in Nederland een huis kopen zonder eigen geld. Deze gebieden kunt u vinden op de website van Lex Wonen. Heeft u in één van deze gebieden een huis gevonden welke u graag zal willen kopen zonder eigen geld maar weet u de marktwaarde van dit huis niet? Dan is dit geen probleem. Vlak voordat de koopakte wordt getekend laten wij de woning taxeren. Lex Wonen regelt hierbij alles met de verkopende partij. De kenmerken van een huis kopen zonder eigen geld zijn:

  • U heeft geen of minder spaargeld nodig om een woning te kopen
  • Maandlasten zijn iets hoger dan gemiddeld omdat u de hypotheekkosten mee financiert in de hypotheek

De marktwaarde van een huis wordt normaal gesproken bepaald door een taxateur. In diverse situaties volstaat een waarderapport van Calcasa of de waarde welke verkregen is uit het WOZ waardeloket.