Als zzp’er moet ik heel vaak nieuwe opdrachten zoeken en het is niet altijd eenvoudig om dit op de juiste manier te doen. In het begin van mijn carrière nam ik opdrachten altijd aan omdat ik al lang blij was dat ik een opdracht had gevonden. Het kwam helaas heel vaak voor dat ik een opdracht aannam en dat ik bij het afronden van de opdracht veel minder betaald kreeg dan wij in eerste instantie hadden afgesproken omdat de opdrachtgever ineens met allerlei smoesjes kwam aanzetten waarom hij of zij niet meer wilde of kon betalen. Ik werd daar heel erg flauw van op een gegeven moment en daarom ben ik gaan kijken of ik met een overeenkomst van opdracht kon gaan werken. Ik heb namelijk gehoord dat wanneer je een overeenkomst van de opdracht laat opstellen, beide partijen meteen weten waar zij aan toe zijn en wat van hen verwacht wordt. Het was voor mij een opluchting om te merken dat er zoiets als een overeenkomst van opdracht bestond. Als je met een overeenkomst van de opdracht gaat werken, weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. Ik ben echter niet heel goed in het opstellen van contracten en dergelijke, maar gelukkig hoef je niet altijd het wiel opnieuw uit te vinden. Ik ben daarom gaan kijken of ik op het internet een overeenkomst van opdracht voorbeeld kon vinden. Als je namelijk op het internet gaat kijken, kun je bijna alles vinden waar je naar op zoek bent en dus dacht ik dat het mogelijk moest zijn om ook een overeenkomst van opdracht te kunnen vinden. Ik heb een aantal sites gevonden waar ik een dergelijke overeenkomst van opdracht kon vinden, maar ik moet u zeggen dat het mij bij de meeste sites tegenviel wat ik daar allemaal kreeg aangeboden. Het leek soms wel alsof de maker van dergelijke overeenkomsten dacht dat zzp’ers heel dom zijn, want sommige overeenkomsten waren heel slecht opgesteld. Ik was daarom heel blij dat ik de site van rocketlawyer.com gevonden heb want op deze site kon ik heel veel interessante documenten vinden. Ik vond hier dan ook de overeenkomst van opdracht die ik nodig had. 

Deze overeenkomst van opdracht gebruik ik nu altijd

Wat ik heel prettig vond aan de site van rocketlawyer.com is dat je hier allerlei soorten documenten kunt downloaden. Je kunt hier dus ook een overeenkomst van opdracht vinden. Met een paar klikken op je muis heb je een voorbeeld in handen en dat is heel handig. Je kunt op die manier in het vervolg onder duidelijke afspraken werken en ik kom daarom nu ook nooit meer voor verrassingen te staan. 

Welke documenten heeft u nodig? 

Mocht u ook specifieke documenten nodig hebben, dan kan ik u de site van rocketlawyer.com van harte aanbevelen omdat:

  • U hier heel veel verschillende documenten kunt vinden 
  • U hier altijd met een paar klikken op uw muis klaar bent 
  • Deze documenten heel erg handig zijn bij het binnenhalen van nieuwe orders 

Ik ben blij dat ik deze site gevonden heb.